انگلیس و کشتار غزه!
جرمی کوربین، رهبر پیشین حزب کارگر، نامهای خطاب به نخستوزیر بریتانیا نوشت. تاکنون ۳۷ نماینده پارلمان این نامه را امضا کردهاند. کوربین خواستار تشکیل کمیته حقیقتیاب شد تا تصمیمات دولت انگلیس درباره جنگ غزه بررسی شود. او هشدار داد که تاریخ در حال تکرار شدن است و بدون پاسخگویی، اعتماد عمومی آسیب خواهد دید.
او در نامه خود به سؤالاتی اشاره کرد که ماههاست از سوی دولت بیپاسخ ماندهاند. این موارد شامل ادامه فروش قطعات جنگندههای F-35 به اسرائیل، نقش پایگاههای نظامی انگلیس در این جنگ و وضعیت حقوقی اتهام نسلکشی علیه اسرائیل بود.
این نامه علاوه بر اعضای حزب کارگر، حمایت نمایندگانی از حزب ملی اسکاتلند، حزب چپگرای پلاید کامری، حزب شینفن و شماری از لردهای مجلس اعیان را نیز جلب کرد. این حمایت گسترده زمینهساز طرح موضوع در پارلمان شد. کوربین تلاش کرد تا از سازوکار «طرح پیشنهادی نمایندگان مستقل» برای به رأی گذاشتن این موضوع استفاده کند. هرچند تصویب چنین طرحهایی بدون حمایت دولت در پارلمان بریتانیا نادر است، اما این اقدام میتواند فشار سیاسی بیشتری بر دولت وارد کند.
واکنشها به اخراج نمایندگان پارلمان از فلسطین اشغالی
رژیم اسرائیل اخیراً دو نماینده حزب کارگر انگلیس را از ورود به فلسطین اشغالی منع کرد. این اقدام باعث اعتراض وزیر امور خارجه انگلیس شد. او این تصمیم را غیرقابلقبول دانست و خواستار توضیح شد.
همزمان، اعتراضات ضد اسرائیلی درباره کشتهشدن ۱۵ امدادگر در حوالی رفح شدت گرفت. سازمان ملل اعلام کرد که این امدادگران هدف حمله مستقیم قرار گرفتند. ارتش اسرائیل مدعی شد که حمله بر اساس تهدید «ادراکشده» انجام شد، اما هیچ مدرکی برای این ادعا ارائه نکرد.
شبکه اسکای نیوز انگلیس با انتشار تصاویری که آمبولانسها را با چراغهای اضطراری روشن نشان میداد، این ادعا را زیر سؤال برد. گزارش این شبکه نشان داد که حمله در شرایطی انجام شد که خودروها بهوضوح قابل شناسایی بودند. این تحولات فشارها بر دولت انگلیس را افزایش داد و درخواست تحقیق رسمی درباره نقش حمایتی این کشور در جنگ غزه را جدیتر کرد.
موضع لندن درباره جنگ غزه با اعتراضات فزایندهای در داخل و خارج پارلمان مواجه شد. درخواست تحقیق رسمی نشاندهنده گسترش فضای اعتراضی بود. هرچند بعید است دولت با چنین تحقیقی موافقت کند، اما حمایت گسترده نمایندگان و احزاب، موقعیت دولت را در برابر پرسشهای حقوقی و اخلاقی دشوارتر کرد.
انگلیس و کشتار غزه!