موضع ترامپ برای غزه
روزنامه گاردین دیپلماسی عقبنشینی «دونالد ترامپ» در قبال جنگ غزه را عامل تشدید رفتار سیاستمداران رژیم صهیونیستی دانسته و نوشته است: سیاست رئیسجمهور آمریکا، «بنیامین نتانیاهو» را به فصل جدید و هولناکی از این جنگ کشانده است.
اسرائیل قصد اشغال و تخلیه غزه را دارد؛ هرچند این اقدام با دیدگاه ترامپ درباره ایجاد یک منطقه ساحلی متفاوت است. اما دیپلماسی کنارهگیری آمریکا از این درگیری، نتانیاهو را به سمت درگیریهای شدیدتر سوق داده است.
ستوننویس گاردین معتقد است که در واشنگتن و اسرائیل این تصور وجود دارد که ترامپ تا حد زیادی از جنگ غزه فاصله گرفته و به نتانیاهو اجازه داده است که بدون محدودیت عمل کند. پیشنهاد او برای تبدیل نوار غزه به منطقه گردشگری نیز انگیزهای برای سیاستمداران راستگرای اسرائیل ایجاد کرده تا ایده کوچ اجباری فلسطینیها را دنبال کنند.
آموس هارل، خبرنگار نظامی روزنامه هاآرتص، مینویسد: «تنها کسی که شاید بتواند ما را نجات دهد، ترامپ است؛ اما به نظر میرسد دیگر به این موضوع علاقهای ندارد. وقتی پیشنهاد ایجاد منطقه ساحلی را داد، مشتاق بود، اما حالا تمرکز خود را به گرینلند، کانادا و مکزیک معطوف کرده است.»
در روزهای نخست دولت دوم ترامپ، تهدیدهای استیو ویتکاف، فرستاده ویژه او در امور خاورمیانه، نقش مهمی در دستیابی به آتشبس داشت. اما این آتشبس شکست خورد و اسرائیل دو ماه مانع ورود کمکهای بشردوستانه به غزه شد که بحران انسانی را تشدید کرد.
گاردین یکی از نشانههای عقبنشینی آمریکا از جنگ غزه را کاهش بودجه و نیروی انسانی دولت ترامپ اعلام کرده است. طبق گزارشها، وزارت امور خارجه آمریکا نقش هماهنگکننده امنیتی کرانه باختری و غزه را کاهش داده و به اسرائیل فضای بیشتری برای اقدامات تهاجمی داده است.
به باور خبرنگار هاآرتص، وزرای اسرائیل با استفاده از رویکرد ترامپ، رادیکالتر شدهاند. زمانی که ترامپ پیشنهاد تبدیل غزه به منطقه ساحلی را مطرح کرد، سیاستمداران اسرائیلی این موضوع را بهانهای برای دفاع از سیاستهای خود قرار دادند.
موضع ترامپ برای غزه